Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen administratie/belasting

De telefoon wordt op kantoor niet opgenomen? Waarom niet en wat moet ik nu doen?

We zijn even in gesprek, niet op onze plek of op klantenbezoek. Als we op vakantie zijn streven we ernaar om gedurende een zo groot mogelijk gedeelte van de werkweek iemand op kantoor te hebben om spoedeisende zaken te behandelen. Het is natuurlijk niet te voorkomen dat het nu en dan even niet wil lukken om ons aan de lijn te krijgen. Dat is in sommige gevallen even lastig, maar we proberen altijd om zo snel mogelijk uw vraag of probleem te behandelen, daar kunt u op vertrouwen!

Bij geen gehoor:

stuur een e-mail naar het bekende e-mailadres, spreek een bericht in op het antwoordapparaat of bel later even terug, bij voorkeur gedurende kantoortijd. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook een bericht achterlaten via ons contactformulier op deze website.

 

Wanneer lever ik boekhouding aan voor mijn bedrijf?

Dit hangt af van de aangiftetermijn.

Klik op je aangiftetermijn, voor een overzicht wanneer we je spullen willen ontvangen.

Ik moet voor mijn bedrijf aangifte doen per: maand / kwartaal / jaar of mijn bedrijf is BTW vrijgesteld.

Ik wil graag mijn spullen komen brengen, moet ik een afspraak maken?

Nee, je hoeft geen afspraak te maken als je alleen spullen komt afgeven. Tijdens kantoortijden is er altijd wel iemand aanwezig die je spullen in ontvangst kan nemen. Als er niemand is hebben we aan de weg een brievenbus, of een dropbox bij de voordeur waar je grotere hoeveelheden spullen in kan ‘droppen’.

Als je vragen hebt, maak dan alsjeblieft even een afspraak. In de praktijk blijkt dat ogenschijnlijk simpele vragen soms gecompliceerder zijn dan ze lijken. Wij zijn onze klanten graag goed van dienst, maar we kunnen meerdere klanten tegelijk vaak moeilijk combineren, vaak ook in verband met ieders privacy.

Particulieren, wanneer moet je aangifte doen voor de Inkomstenbelasting?

De belastingdienst belooft bij eventuele teruggaaf van IB, dit af te ronden voor 1 juli, indien voor 1 april aangifte wordt gedaan. Wij verrichten de meeste IB aangiften voor particulieren tussen half februari en eind maart. Lever uw spullen liefst vóór begin maart aan. Let op: ontvangt u een brief van de belastingdienst “uitnodiging tot het doen van aangifte”? Dan bent u verplicht tot het doen van aangifte. Het niet doen van aangifte kan leiden tot een boete. Ontvangt u die brief niet? Dan hoeft u geen aangifte te doen. Echter, dit hoeft niet altijd te betekenen dat er geen belasting kan worden teruggevraagd. Informeer bij ons of het misschien toch interessant kan zijn om aangifte te doen.